Jak przygotować Bezmięsny rosół małopolski?

Przepis: Bezmięsny rosół małopolski

Ile porcji: 9

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćBezmięsny rosół małopolski ?

Dzień wcześniej namoczyć grzyby. Włoszczyznę oczyścić i zetrzeć na tarce. Zeszklić na tłuszczu. Dolać wodę, w której moczyły się grzyby oraz grzyby i zagotować na małym ogniu. Dodać 6 szklanek wody z vegetą, zielem i doprawić do smaku. Gotować na małym ogniu ok 20 min. . Ugotowane grzyby drobno posiekać i dodać do wywaru. Ponownie zagotować i wrzucić makaron. Gotować do miękkości. Można dodać ryż zamiast makaronu. Przed podaniem dać zieleninę.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556