Przepis na Pieczeń z dzika wg babci

Składniki potrzebne do przepisu: Pieczeń z dzika wg babci

  • mięso od szynki z dzika 2 kg
  • sól
  • pieprz
  • >ziarna jałowca kilkanaście ziaren
  • liść laurowy
  • czosnek
  • majeranek
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Pieczeń z dzika wg babci ?

    Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą i majerankiem, czosnek pokroić w plasterki, obłożyć mięso, dodać jałowiec i listek, posypać pieprzem, odstawić w chłodne miejsce na całą noc.

    Na drugi dzień, mięso wsadzić do rękawa foliowego dokładnie zawiązać, piec w 190-200°c około 60 min, sprawdzić długą wykałaczką, wbijając w środek mięsa z góry rękawa. Upieczone mięso pokroić w dowolne plastry, podawać do obiadu z ziemniakami i ulubioną surówką.

    Smacznego.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556