Blog

Jak przygotować Fasolka?

Przepis: Fasolka Ile porcji: 8 Łączny czas przyrzadzenia: 30min. Czas przygotowania: 30 min. Jak przygotowaćFasolka ? Margarynę roztopić w garnku, dodać ugotowaną fasolę. Następnie dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy wszystko dokładnie mieszamy. Można podawać z listkami pietruszki.

Zobacz przepis

Jak przygotować Fasolaki?

Przepis: Fasolaki Ile porcji: 6 Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min. Czas przygotowania: 1 godz. Jak przygotowaćFasolaki ? Grzyby namoczyć, ugotować i pokroić w kosteczkę. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Fasolę, grzyby i cebulę zmielić w maszynce. Do…

Zobacz przepis

Jak przygotować Fasola z boczkiem?

Przepis: Fasola z boczkiem Ile porcji: 3 Łączny czas przyrzadzenia: 15min. Czas przygotowania: 15 min. Jak przygotowaćFasola z boczkiem ? Boczek ugotować w małej ilości wody, ostudzić, pokroić w kostkę. Cebulę rozdrobnić, przesmażyć. Ugotowaną fasolę posolić, posypać pieprzem, dodać boczek…

Zobacz przepis

Jak przygotować Fasola kolorowa w winie?

Przepis: Fasola kolorowa w winie Ile porcji: 4 Łączny czas przyrzadzenia: 35min. Czas przygotowania: 35 min. Jak przygotowaćFasola kolorowa w winie ? Fasolkę przebrać, wypłukać, namoczyć w zimnej wodzie na kilkanaście godzin i gotować do miękkości na małym ogniu. Obrane…

Zobacz przepis

Jak przygotować Farsz pesto?

Przepis: Farsz pesto Ile porcji: 4 Łączny czas przyrzadzenia: 15min. Czas przygotowania: 15 min. Jak przygotowaćFarsz pesto ? Czosnek obrać bazylię umyć. Pestki uprażyć na suchej patelni. Czosnek i bazylię zmiksować z parmezanem, dodawać oliwę podczas miksowania, przyprawić solą.

Zobacz przepis

Jak przygotować Farsz kapuściany do krokietów?

Przepis: Farsz kapuściany do krokietów Ile porcji: 10 Łączny czas przyrzadzenia: 30min. Czas przygotowania: 30 min. Jak przygotowaćFarsz kapuściany do krokietów ? Kapustę podzielić na części i ugotować do miękkości. Odcisnąć. Pokroić drobno. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć. Połączyć…

Zobacz przepis

Jak przygotować Farsz do naleśników?

Przepis: Farsz do naleśników Ile porcji: 5 Łączny czas przyrzadzenia: 30min. Czas przygotowania: 30 min. Jak przygotowaćFarsz do naleśników ? Udko podsmażamy z przyprawą do mięs. Sos przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Mięsko miksujemy lub rozdrabniamy (to lepszy sposób) i…

Zobacz przepis

Jak przygotować Farmuszka?

Przepis: Farmuszka Ile porcji: 4 Łączny czas przyrzadzenia: 30min. Czas przygotowania: 30 min. Jak przygotowaćFarmuszka ? Zagotować piwo z imbirem i cynamonem. Roztrzepać śmietanę z żółtkami i wlewać gorące piwo, stale mieszając. Postawić na ogniu i zdjąć w momencie jak…

Zobacz przepis

Jak przygotować Fałszywe kapary?

Przepis: Fałszywe kapary Ile porcji: 4 Łączny czas przyrzadzenia: Czas przygotowania: 35 min Jak przygotowaćFałszywe kapary ? Owoce nasturcji zalać wrzącą osoloną wodą, zagotować, odcedzić. Z octu i wody (pół na pół), oraz przypraw sporządzić zalewę i wystudzić. Zalewę połączyć…

Zobacz przepis

Jak przygotować Fale dunaju?

Przepis: Fale dunaju Ile porcji: 11 Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min. Czas przygotowania: 90 min. Jak przygotowaćFale dunaju ? Masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać jajka, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, połowę cista przełożyć do natłuszczonej blachy.…

Zobacz przepis

Jak przygotować Fale dunaju ciasto?

Przepis: Fale dunaju ciasto Ile porcji: 10 Łączny czas przyrzadzenia: 1dni Czas przygotowania: 1 dni Jak przygotowaćFale dunaju ciasto ? Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jajka, mąkę z proszkiem. Podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao. Na blachę nałożyć…

Zobacz przepis

Jak przygotować Estragonowe kanie?

Kani z estragonem to pyszne danie, które zachwyca nie tylko smakiem, ale również aromatem. W naszym przepisie pokażemy Ci, jak przygotować tę wyjątkową potrawę krok po kroku, abyś mógł delektować się jej wyjątkowym smakiem w zaciszu własnej kuchni. Składniki 500g…

Zobacz przepis