Jak przygotować Babka majonezowa?

Przepis: Babka majonezowa

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 60 min.

Jak przygotowaćBabka majonezowa ?

Żółtka ucieramy z cukrem. Z białek ubijamy pianę. Łączymy masę jajeczną z pianą mikserem. Do miski wsypujemy, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, budyń śmietankowy i mieszamy. Następnie do masy dodajemy olejek cytrynowy i po łyżce majonezu i gotowej mieszanki. Miksujemy. Gdy składniki się skończą, formę wykładamy pergaminem i wylewamy ciasto. Pieczemy je około godziny w 180 stopniach. Ciasto wychodzi pyszne i puszyste.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556