Jak przygotować Biszkopt przekładany?

Przepis: Biszkopt przekładany

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 15min.
Czas przygotowania: 90 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Jak przygotowaćBiszkopt przekładany ?

Biszkopt. Białka ubijamy na sztywno z cukrem i dodajemy następnie żółtka. Powoli wsypujemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy łyżką. Wylewamy do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 st. C.

Odstawiamy do przestudzenia.

Masa serowa. Serek waniliowy wymieszaj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodaj do serka rozpuszczoną żelatynę (rozpuść ją według przepisu na opakowaniu).

Masa budyniowa. Budyń wymieszaj z 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka zagotuj, wlej rozrobiony budyń. Gotuj aż zgęstnieje. Wystudź.

Budyń utrzyj z masłem i cukrem. Wymieszaj na jednolitą masę.

Biszkopt przekrój na pół. Na biszkopt wysmaruj połowę dżemu pomarańczowego, następnie ułóż masę budyniową, później resztę dżemu pomarańczowego, na to biszkopt. Na biszkopt wyłóż masę serową. Posyp całość kakaem i polej galaretką. Galaretkę przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Całość wstaw do lodówki na kilka godzin by zastygło.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556