Przepis: Biszkopt z musem brzoskwiniowym
Ile porcji: 16
Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.
Jak przygotowaćBiszkopt z musem brzoskwiniowym ?
Brzoskwinie odcedzić i przepuścić przez blender.
Sok z brzoskwiń zagotować, na końcu dodając 2 łyżki żelatyny i dobrze wymieszać (postępować jak przy rozpuszczaniu galaretki). Kiedy będzie już zimne zmieszać dokładnie ze zmiksowanymi brzoskwiniami i odstawić.
W tym czasie robimy biszkopt z podanych składników i wstawiamy do pieca na jakieś 20 – 30 min. Łyżkę żelatyny mieszany w dwóch łyżkach wrzącej wody i odstawiamy do wystygnięcia.
W tym czasie ubijamy śmietanę. Pod koniec ubijania dodajemy śnieżkę w proszku, cukier waniliowy i cukier puder – nie musi być tyle ile napisałam, wszystko zależy od tego kto jak bardzo lubi słodką śmietankę. Na koniec dodać wystudzoną żelatynę, dokładnie wymieszać.
Na gotowy, wystudzony biszkopt wylewamy masę śmietanową a na nią tężejący mus brzoskwiniowy.