Jak przygotować Biszkopt z owocami a’la Lubiś?

Przepis: Biszkopt z owocami a’la Lubiś

Ile porcji: 16

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Czas pieczenia: 30 min.
Czas smażenia: 30 min.

Jak przygotowaćBiszkopt z owocami a’la Lubiś ?

Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier cały czas miksując.

Dodajemy po jednym żółtku, po każdym dokładnie miksujemy. Wsypujemy obie mąki, przesiane i delikatnie mieszamy.

Wlewamy do formy 18 x 28 cm i pieczemy 30 minut w 170 stopniach. Wyciągamy, studzimy i przekrawamy na pół.

Jabłka obieramy, ścieramy na tarce i dusimy 10 minut w garnku. Wsypujemy galaretki i mieszamy, aż się rozpuszczą.

Wylewamy gorącą masę na spód, rozprowadzamy równo i przykrywamy drugą połową biszkoptu.

Dociskamy, chłodzimy w lodówce.

Ciasto kroimy na prostokąty i podajemy z bitą śmietaną.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556