Przepis: Biszkopt z owocami a’la Lubiś
Ile porcji: 16
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
Czas przygotowania: 45 min.
Czas pieczenia: 30 min.
Czas smażenia: 30 min.
Jak przygotowaćBiszkopt z owocami a’la Lubiś ?
Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier cały czas miksując.
Dodajemy po jednym żółtku, po każdym dokładnie miksujemy. Wsypujemy obie mąki, przesiane i delikatnie mieszamy.
Wlewamy do formy 18 x 28 cm i pieczemy 30 minut w 170 stopniach. Wyciągamy, studzimy i przekrawamy na pół.
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce i dusimy 10 minut w garnku. Wsypujemy galaretki i mieszamy, aż się rozpuszczą.
Wylewamy gorącą masę na spód, rozprowadzamy równo i przykrywamy drugą połową biszkoptu.
Dociskamy, chłodzimy w lodówce.
Ciasto kroimy na prostokąty i podajemy z bitą śmietaną.