Przepis: Ciasto drożdżowe z nutellą
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.
Jak przygotowaćCiasto drożdżowe z nutellą ?
Żółtka ucieramy z cukrem. W szklance ciepłego mleka rozprowadzamy drożdże i pozostawiamy na 15 minut w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Do miski z mąką wkładamy kasię pokrojoną na cząstki, wlewamy rozczyn z żółtek, rozczyn drożdżowy i pozostałe ciepłe mleko. Zagniatamy ciasto. Następnie ciasto przekładam do miski, stawiam na 30 minut w ciepłe miejsce. Po podanym czasie dodaję do ciasta 4 łyżki mąki, ponownie zagniatam. Rozwałkowuję ciasto, smaruję nutellą, zawijam w roladę i piekę 40 minut w 170 stopniach z termoobiegiem.