Jak przygotować Domowe drożdżówki z marmoladą?

Przepis: Domowe drożdżówki z marmoladą

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 50min.
Czas przygotowania: 90 min.
Czas pieczenia: 20 min.

Jak przygotowaćDomowe drożdżówki z marmoladą ?

Z mleka, cukru i drożdży robimy rozczyn. Wlewamy do mąki z solą. Masło rozpuszczamy i dodajemy do miski.

Zagniatamy gładkie ciasto i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.

Po tym czasie ciasto wałkujemy na prostokąt, smarujemy marmoladą i zwijamy w rulon.

Kroimy na 10 kawałków, układamy na blasze i dociskamy lekko trzonkiem łyżki po środku.

Odstawiamy na 10 minut.

Bułeczki smarujemy jajkiem roztrzepanym z mlekiem i pieczemy 20 minut w 200 stopniach (z termoobiegiem).

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553