Jak przyrządzić Sernik na zimno czekoladowo-wiśniowy?

Przepis: Sernik na zimno czekoladowo-wiśniowy

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Jak przyrządzić Sernik na zimno czekoladowo-wiśniowy?

Galaretkę rozrabiamy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.

Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy na parze.

Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem i serkiem homogenizowanym. Połowę masy miksujemy z przestudzoną czekoladą.

Kawę rozpuszczamy w 6 łyżkach gorącej wody.

Dno małej tortownicy wykładamy biszkoptami maczanymi w kawie. Na tym rozsmarowujemy masę czekoladowa, układamy warstwę biszkoptów maczanych w kawie a na to masę serową smarujemy.

Na wierzchu układamy wiśnie i zalewamy tężejącą galaretką.

Tort wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553