Przepis: Sernik na zimno czekoladowo-wiśniowy
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.
Jak przyrządzić Sernik na zimno czekoladowo-wiśniowy?
Galaretkę rozrabiamy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy na parze.
Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem i serkiem homogenizowanym. Połowę masy miksujemy z przestudzoną czekoladą.
Kawę rozpuszczamy w 6 łyżkach gorącej wody.
Dno małej tortownicy wykładamy biszkoptami maczanymi w kawie. Na tym rozsmarowujemy masę czekoladowa, układamy warstwę biszkoptów maczanych w kawie a na to masę serową smarujemy.
Na wierzchu układamy wiśnie i zalewamy tężejącą galaretką.
Tort wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.