Jak przyrządzić Torcik kokosowy?

Przepis: Torcik kokosowy

Ile porcji: 20

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 50 min.

Jak przyrządzić Torcik kokosowy?

Galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody i odstawiamy do stężenia. Brzoskwinie odsączamy i kroimy w plasterki. Łyżkę wiórków odkładamy do dekoracji. Resztę mieszamy z mlekiem i cukrem i cały czas mieszając, gotujemy ok. 30 minut na bardzo małym ogniu. Odstawiamy do wystygnięcia.

Masło ucieramy na puch. Nie przerywając ucierania, małymi porcjami dodajemy masę kokosową.

Na dnie małej tortownicy ciasno układamy biszkopty. Wykładamy krem kokosowy, a na nim układamy plasterki brzoskwiń. Wlewamy tężejącą galaretkę.

Na kilka godzin wstawiamy do lodówki, aby galaretka zastygła.

Przed podaniem dekorujemy wiórkami.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553