Przepis: Usta
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przyrządzić Usta?
Biszkopty smarujemy powidłami i łączymy po dwa, układamy je na blasze.
Margarynę, wodę, cukier, kakao gotujemy ok 5 min. Masę studzimy, dodajemy jedno jajko i 5 żółtek, mąkę i proszek do pieczenia , mieszamy.
Na koniec ubijamy białka na sztywno i delikatnie łączymy z masą. Zalewamy ciastem biszkopty i pieczemy ok 30-35 min w nagrzanym piekarniku.
Połowę mleka zagotować a do pozostałej połowy dodać budyń, cukier mąkę, żółtka i dokładnie wymieszać, wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy aż zgęstnieje. Krem studzimy i ucieramy z margaryną.
Gotowy krem wykładamy na wystudzone ciasto i polewamy polewą.