Składniki potrzebne do przepisu: Kruche babeczki z czekolada
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Kruche babeczki z czekolada ?
Make przesiać na stolnice, dodać masło, śmietanę i cukier, posiekać. Dodać żółtko i zagnieść. Włożyć do lodówki na 30 minut aby się schłodziło.
Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej maka na grubość 0.5 cm. Wyciąć krążki i wyklepać nimi foremki. Piec w temperaturze 190 st.C ok 15-20 minut.
Babeczki wyjąć z foremek i ostudzić.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać słodką śmietanę. Mieszać aż składniki się połączą. Gdy masa lekko ostygnie, napełnić nią babeczki.
Udekorować posiekanymi migdałami.