Składniki potrzebne do przepisu: Lekki Bananowiec
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas pieczenia: 20 min.
jak przyrządzić Lekki Bananowiec ?
Banany obrać i zmiksować na jednolitą masę. Zagotować 1/4 szklanki mleka i rozpuścić w nim żelatynę. Śnieżkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Do ubitej śnieżki wkręcać po łyżce masę bananową. Na końcu dodać ostudzoną żelatynę.
Biszkopt przekroić na 3 części. Przełożyć go masą bananową i odstawić do lodówki żeby stężała. Wierzch posypać przesianym cukrem pudrem. Banana obrać, przekroić wzdłuż i ułożyć na środku wzdłuż ciasta.
Zalać połówki banana czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej z mlekiem.