Przepis: Bakłażan i boczek panierowany z dodatkami
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Czas gotowania: 25 min.
Czas smażenia: 20 min.
Jak przygotowaćBakłażan i boczek panierowany z dodatkami ?
Ziemniaki obrać i ugotować. W między czasie pokroić bakłażana i posolić z 2 stron, odstawić. Cebulę pokroić na półplasterki i usmażyć na oleju. Posypać łyżeczką mąki i wlać kilka łyżek wody. Doprawić do smaku.
Plastry boczku posolić i posypać pieprzem. Panierować w jajku i tartej bułce i smażyć na oleju z dwóch stron.
Następnie odsączyć bakłażana, posypać vegetą i pieprzem i panierować w jajku i tartej bułce i smażyć na oleju.
Ziemniaki podajemy ze smażonym boczkiem i bakłażanem oraz z sałatką z pieczarek, papryką i rzodkiewką.
Polać sosem cebulowym.