Jak przygotować Bakłażan i boczek panierowany z dodatkami?

Przepis: Bakłażan i boczek panierowany z dodatkami

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 45min.
Czas przygotowania: 1 godz.
Czas gotowania: 25 min.
Czas smażenia: 20 min.

Jak przygotowaćBakłażan i boczek panierowany z dodatkami ?

Ziemniaki obrać i ugotować. W między czasie pokroić bakłażana i posolić z 2 stron, odstawić. Cebulę pokroić na półplasterki i usmażyć na oleju. Posypać łyżeczką mąki i wlać kilka łyżek wody. Doprawić do smaku.

Plastry boczku posolić i posypać pieprzem. Panierować w jajku i tartej bułce i smażyć na oleju z dwóch stron.

Następnie odsączyć bakłażana, posypać vegetą i pieprzem i panierować w jajku i tartej bułce i smażyć na oleju.

Ziemniaki podajemy ze smażonym boczkiem i bakłażanem oraz z sałatką z pieczarek, papryką i rzodkiewką.

Polać sosem cebulowym.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556