Jak przygotować Bigos z kiszonej kapusty?

Przepis: Bigos z kiszonej kapusty

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćBigos z kiszonej kapusty ?

Mięso zalać wodą, dodać pieprz, liście laurowe, ziele angielskie i kostki, gotować do miękkości, wyjąć na talerz, ostudzić. Do wywaru wrzucić kapustę, grzyby i pozostałe przyprawy. Gotować na małym ogniu. Z mięsa zdjąć skórę i tłuszcz, oddzielić od kości, drobno pokroić i wrzucić do kapusty. Gotować ok. 2 godz na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dolać trochę wody. Dosolić do smaku, można dodać pół łyżeczki cukru. Najlepiej smakuje następnego dnia po podgrzaniu. Smacznego.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556