Przepis: Cynadry w sosie pomidorowym
Ile porcji: 5
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 15min.
Czas przygotowania: 75 min.
Jak przygotowaćCynadry w sosie pomidorowym ?
Cynadry przekroić na pół, umyć , zalać wodą wymieszaną z octem , moczyć godzinę. Po tym czasie, zmienić wodę , zalać świeżą i ugotować. Ugotowane cynadry, pokroić w paseczki, jasne części błonki wykroić, obsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać cebulę, pieczarki i jeszcze chwilkę razem smażyć. Przełożyć do garnka, zalać winem, dodać koncentrat, sól, pieprz, majeranek i rozgnieciony czosnek, dusić wszystko 20 min. Na końcu zaprawić mąką , wymieszaną z łyżką wody, zagotować , posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego.