Jak przygotować Gołąbki w liściach winogrona?

Przepis: Gołąbki w liściach winogrona

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przygotowaćGołąbki w liściach winogrona ?

Ryż ugotuj na sypko. W międzyczasie przez 2 minuty obgotuj liście winogron. Wyjmij i odłóż do ostygnięcia.

Mięso zmiel i wymieszaj z ugotowanym ryżem, 1 łyżką oleju i drobno posiekaną: cebulą, pietruszką, miętą i koperkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Liście winorośli ułóż na płaskim blacie błyszczącą stroną do spodu. Na liście nakładaj farsz i zwijaj gołąbki w podobny sposób, jak gołąbki z kapusty.

Gotowe gołąbki układaj w garnku jeden obok drugiego. Posmaruj je masłem i zalej wodą do połowy wysokości potrawy.

Gotuj je na średnim ogniu Około 40 minut. Możesz podawać gołąbki na ciepło lub zimno. Grecy jedzą je bez sosu pomidorowego.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556