Jak przygotować Gulasz w jarzynce z kaszą gryczaną?

Przepis: Gulasz w jarzynce z kaszą gryczaną

Ile porcji: 2

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćGulasz w jarzynce z kaszą gryczaną ?

Mięso umyć, pokroić w kostkę, przesmażyc na oliwie. Cebulę, selera, pietruszkę i marchew obrać, umyć i posiekać drobniutko blenderem lub nożem. Warzywa dodać do mięsa, chwilę smażyć. Dodać 2-3 szklanki wody i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodać listki laurowe, czosnek, paprykę, kminek i zioła prowansalskie. Gdy mięso będzie miękkie zagęścić je mąką i śmietaną. Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Podawać kaszę polaną sosem warzywno- mięsnym.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556