Jak przygotować Karkówka w sosie?

Przepis: Karkówka w sosie

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 10min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 40 min.
Czas smażenia: 10 min.

Jak przygotowaćKarkówka w sosie ?

Mięso kroimy na mniejsze kawałki, obtaczamy w mące i obsmażamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.

Gdy obsmażymy mięso przekładamy je do rondla a smażymy cebulę na złoty kolor.

Pieczarki oczyścić i pokroić, dodać pod koniec smażenia do cebulki. Smażyć razem około 2 minut.

Cebulę z pieczarkami przełożyć do mięsa, zalać wodą.

Dodać liść, ziele, lubczyk i gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec doprawić solą i pieprzem.

W razie potrzeby można dodatkowo zagęścić sos mąką.

Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.

Kaszę wyłożyć na talerze polać sosem z mięsem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556