Jak przygotować Baranina duszona?

Przepis: Baranina duszona

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przygotowaćBaranina duszona ?

Mięso umyć, obrać z błon i zbędnego tłuszczu, posolić, oprószyć mąką.

Mięso obrumienić razem z pokrajaną cebulą na części rozgrzanego tłuszczu.

Zrumienione mięso przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać przyprawy, czosnek roztarty z solą i dusić.

Kiedy mięso będzie miękkie, ostudzić i wyporcjować.

Przygotować zasmażkę, rozprowadzić sosem z mięsa i zagotować.

Mięso wyporcjowane zalać sosem i dobrze podgrzać.

Podawać z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty.

Smacznego.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553