Przepis: Zawijaniec z ze szpinakiem i pieczarkami
Ile porcji: 1
Łączny czas przyrzadzenia: 55min.
Czas przygotowania: 25 min.
Czas pieczenia: 30 min.
Jak przyrządzić Zawijaniec z ze szpinakiem i pieczarkami?
Skórę zdjąć z ćwiartki kurczaka, natrzeć posiekanym czosnkiem, posypać wegetą i pieprzem. Odstawić do lodówki, aby dobrze przeszła przyprawami. W między czasie przygotować farsz. Szpinak przebrać, pokroić, opłukać. Zagotować. Blanszować przez kilka minut w gotującej wodzie. Następnie odcedzić, podsmażyć z przyprawami na łyżce masła. Na drugiej patelni podsmażyć na maśle pieczarki z pokrojoną w piórka cebulą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na skórę nałożyć farsz ze szpinaku a następnie drugą warstwę pieczarek. Zszyć nitką. Upiec w piekarniku około 30 minut w 200 stopniach C. W połowie pieczenia przekręcić na drugą stronę, aby skóra się zarumieniła . Podawać z ziemniakami.