Przepis: Zrazy w sosie
Ile porcji: 3
Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
Czas przygotowania: 40 min.
Jak przyrządzić Zrazy w sosie?
Mięso umyć, osuszyć i podzielić na plasterki. Kawałki mięsa nie muszą być duże ani idealnie równe. Ja zrazy zrobiłam z okrawków od szynki. Rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać i drobno pokroić. Ogórki jeśli są małe pokroić na połówki, a jeśli większe na ćwiartki. Plastry mięsa posypać troszkę cebulą i położyć kawałki ogórka. Zawinąć roladki.
Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pozostałą cebulę i zeszklić. Podlać wodą i dusić.
Powstały sos doprawić do smaku.
Można dodać kostkę mięsną.