Przepis na Kotlety schabowe z farszem ze szpinaku i fety

Składniki potrzebne do przepisu: Kotlety schabowe z farszem ze szpinaku i fety

  • >kotlety schabowe 6 sztuk
  • ser feta 100 g
  • szpinak mrożony 300 g
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • mąka do obtoczenia
  • śmietana 18% 150 ml
  • woda 200 ml
  • curry do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 35min.
    Czas przygotowania: 1 godz.
    Czas gotowania: 15 min.
    Czas smażenia: 20 min.

     

    jak przyrządzić Kotlety schabowe z farszem ze szpinaku i fety ?

    Kotlety schabowe lekko rozbijamy i przyprawiamy je solą, pieprzem i curry.

    Szpinak odparowujemy na patelni i dodajemy do niego kawałki fety, oraz sól i pieprz – feta się rozpuści.

    Następnie nakładamy ostygnięty farsz na kotleciki i ciasno zwijamy – można związać. Następnie obtaczam kotleciki w mące i podsmażamy na oleju dość mocno.

    Po podsmażeniu podlewamy wodą i gotujemy około 15 minut.

    Wywar doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę i gotujemy jeszcze chwilę!