Składniki potrzebne do przepisu: Marynowane roladki schabowe z fetą
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 50 min.
jak przyrządzić Marynowane roladki schabowe z fetą ?
Mięso pokroić w cienkie plastry i wrzucić do marynaty. Proporcje należy ustalić sobie samemu w zależności, ile mięsa mamy i jak bardzo lubimy takie połączone smaki. Ja próbowałam składniki marynaty, mieszałam, aż uzyskałam to co mi odpowiadało. Miałam tylko 4 roladki.
Marynowałam 1 dzień i mięso było miękkie i pachniało mocno tymiankiem. W dniu pieczenia osuszyć delikatnie mięso z marynaty i przygotować farsz.
Ja dałam 1/2 opakowania fety (na 3 roladki). Wymieszać z jednym jajem (ja dałam 1/2 jajka) i dodać dowolne przyprawy. Ja dałam tylko tymianku i pieprzu. Na rozłożony kawałek mięsa nałożyć farsz i mięsko zwijamy, tak aby farsz znalazł się w środku.
Następnie zawinąć z fantazją roladki w paseczki z ciasta francuskiego. Resztą jajka posmarowałam ciasto francuskie.
Roladki wrzucić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na jakieś 45 minut.