Przepis na Wędzony kurczak w galarecie

Wędzony kurczak w galarecie

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 4godz. 0min.
Czas przygotowania: 4 godz.

Jak przyrządzić Wędzony kurczak w galarecie?

Cebulę pokroić w plastry, oprószyć solą i pieprzem. Mięso pokroić w cienkie plastry i ułożyć je na głębokim półmisku. Obłożyć cebulą i polać czerwonym winem, przykryć i dać do lodówki na kilka godzin. Wyjąć mięso, wino przecedzić. Zagotować bulion z cebulą z marynaty, doprawić do smaku solą, pieprzem cukrem i sokiem z cytryny, przecedzić.

Żelatynę rozpuścić w winie, wlać do wywaru, wymieszać, zdjąć z ognia. Brzoskwinie pokroić w plastry. Na dno dużego półmiska wylać część galarety, a gdy zastygnie układać na niej plastry mięsa i brzoskwiń, polewając pozostałą galaretą. Przykryć i wstawić do lodówki.