Przepis na Zrazy wołowe po estońsku

Zrazy wołowe po estońsku

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas gotowania: 30 min.
Czas smażenia: 10 min.

Jak przyrządzić Zrazy wołowe po estońsku?

Mięso kroimy w centymetrowe plastry i rozbić je tłuczkiem przez folie. Na każdy płat mięsa kładziemy posiekaną cebulę, posypujemy płaty imbirem i dodajemy liście selera. Zwijamy mięso i obwiązujemy nitką lub używamy specjalnym metalowych wykałaczek. Mięso smażymy na maśle ze wszystkich stron do zbrązowienia. Podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa- około 30 minut. Pod koniec duszenia podlewamy śmietaną. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ziemniakami i marchewką startą.