Jak przygotować Estragonowe kanie?

Kani z estragonem to pyszne danie, które zachwyca nie tylko smakiem, ale również aromatem. W naszym przepisie pokażemy Ci, jak przygotować tę wyjątkową potrawę krok po kroku, abyś mógł delektować się jej wyjątkowym smakiem w zaciszu własnej kuchni.

Składniki

  • 500g kani
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 pęczek estragonu
  • 200ml bulionu warzywnego
  • 100ml białego wina
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Kani dokładnie oczyść, usuwając ewentualne resztki piasku.
  2. W dużym garnku rozgrzej oliwę, dodaj posiekany czosnek i cebulę, smaż przez około 3 minuty.
  3. Dodaj kani do garnka i obsmaż z każdej strony na złoty kolor.
  4. Wlej białe wino i gotuj, aż alkohol odparuje.
  5. Następnie dodaj bulion warzywny oraz pęczek estragonu.
  6. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  7. Gotuj na wolnym ogniu przez około 20 minut, aż kani będzie miękka i soczysta.

Podanie

  • Danie podawaj gorące, posypane świeżym estragonem.
  • Doskonale komponuje się z pieczywem lub delikatną sałatką.

Podsumowanie

Przygotowanie kani z estragonem może wydawać się skomplikowane, ale dzięki naszemu przepisowi będziesz mógł cieszyć się tym wykwintnym daniem w prosty i szybki sposób. Odkryj nowe smaki i zachwyć swoich gości tą wyjątkową potrawą!

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556