Przepis: Udka indyka w potrawce
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przyrządzić Udka indyka w potrawce?
Udka natrzeć solą i pieprzem i odstawić na 2 godziny. Następnie usunąć kości, w ich miejsce włożyć do środka siekaną natkę pietruszki i szczypiorek, zawiązać szpagatem i podsmażyć na patelni. Podlać bulionem i piec godzinę w gorącym piekarniku.
Do podsmażonej cebuli dodać cukinię, ugotowane kalafior i marchewki, po czym wszystko udusić. Poddusić należy również pokrojone pieczarki, a następnie zagotować je z winem i śmietana. Udka wyjąć z piekarnika, usunąć szpagat, sos dodać do pieczarek.
Ryż ugotować na sypko. Podawać wyporcjowane udka w sosie pieczarkowym z warzywami i ryżem.