Jak przygotować Kasza krakowska z podrobami?

Przepis: Kasza krakowska z podrobami

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 90 min.

Jak przygotowaćKasza krakowska z podrobami ?

Ugotować podroby.

Kaszę ugotować na sypko z 1 łyżką masła. Cebulę obrać, opłukać, posiekać i zrumienić na maśle. dodać podroby skrojone na plasterki i kostkę bulionową rozpuszczoną w 2 łyżkach wody.

Zagotować, doprawić pieprzem i wymieszać z kaszą.

Naczynie do zapiekania posmarować masłem, posypać bułką tartą, włożyć kaszę i polać śmietaną wymieszaną z koperkiem.

Zapiekać 20-25 minut w temperaturze 180 st. C.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553