Jak przyrządzić Koloowe risotto?

Przepis: Koloowe risotto

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Jak przyrządzić Koloowe risotto?

Włoszczyznę oczyścić, opłukać, skrzydełka umyć, włożyć wszystko do garnka, zalać wrzącą wodą, posolić i gotować na małym ogniu 30 minut.

Wyjąć z wywaru skrzydełka, obrać mięso z kości, wywar przecedzić.

Obrać cebulę i czosnek, posiekać.

Na łyżce oleju zeszklić 1 cebulę, wsypać ryż, podsmażyć, zalać szklanką wody i szklanką wywaru, posolić, gotować około 17 minut.

Cukinię pokroić w półplasterki, paprykę w dużą kostkę.

Resztę oleju rozgrzać na patelni, zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę i cukinię, smażyć 5 minut.

Do ryżu dodać warzywa, mięso, kiełki i sos sojowy.

Wymieszać i gotować kilka minut.

Przyprawić solą i pieprzem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553