Jak przygotować Jesienny quiche?

Przepis: Jesienny quiche

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przygotowaćJesienny quiche ?

Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na oliwie z masłem, aż wyparuje woda. Posolić, dodać świeżo zmielonego pieprzu. Pory pokroić w krążki i przysmażyć na maśle z oliwą. Połączyć z pieczarkami. Śmietanę wymieszać z jajkiem, lekko posolić. Tortownicę (średnica 26 centymetrów) wyłożyć ciastem francuskim. Na cieście ułożyć pory z pieczarkami, zalać śmietaną z jajkiem i posypać tartym serem.

Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220-240 st. C około 30-35 minut, aż ciasto po brzegach pięknie się zarumieni. Nadzienie można też zrobić – zamiast pieczarek – z tuńczykiem, szpinakiem lub wątróbką drobiową.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556