Jak przygotować Drożdżowe pampuchy na parze?

Przepis: Drożdżowe pampuchy na parze

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćDrożdżowe pampuchy na parze ?

ZACZYN

Drożdże, cukier, mąkę i szczyptę soli rozmieszać z letnim mlekiem i odstawić do wyrośnięcia.

CIASTO

Do mąki wlać wyrośnięty zaczyn, dodać jaja. Masło stopić i letnie wlać do mąki, wszystko razem dobrze wymieszać, przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta formować niewielkie kulki, układać je na stolnicy posypanej mąką, aby troszkę podrosły.

Wyrośnięte pampuchy wkładać do parowaru (lub garnka przeznaczonego do gotowania na parze) i gotować około 15 minut

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553