Przepis: Ciasteczka francuskie z jabłkiem
Ile porcji: 6
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Jak przygotowaćCiasteczka francuskie z jabłkiem ?
Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, i każdą ćwiartkę przekroić jeszcze na pół tworząc ósemki jabłek. Cukier puder wymieszać z odrobiną (wg uznania) cynamonu. Jabłka obtoczyć w pudrze zmieszanym z cynamonem. Ciasto francuskie przygotować wg dowolnego przepisu lub kupić gotowe mrożone. Pokroić na prostokąty. Na każdym prostokącie położyć kawałek jabłka. Zawinąć jabłko ciastem i zlepić brzeg. Posypać po wierzchu cukrem dekoracyjnym – rafinadą. Piec w gorącym piekarniku 170 – 180 stopni c. ok 15min aż się zarumienią.