Przepis: Walentynkowe czerwone serduszko
Ile porcji: 4
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przyrządzić Walentynkowe czerwone serduszko?
Obie galaretki rozpuszczamy w 3,5 szklankach wrzącej wody i mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Odstawiamy, by się oziębiła i zaczęła krzepnąć.
Dno foremki w kształcie serca wykładamy biszkopcikami, lub ciastem biszkoptowym.
Na ciasto wykładamy (niekoniecznie, można zrobić serce z czystej galaretki) miękkie owoce : wiśnie, maliny, truskawki.
Zalewamy ciasto tężejącą galaretką z owocami lub bez owoców.
Wstawiamy do zakrzepnięcia do lodówki na około 1 godzinę.
Po zastudzeniu wyjmujemy z lodówki, zdejmujemy formę i dekorujemy.