Składniki potrzebne do przepisu: Pomada czekoladowa z kremem angielskim
Czas przygotowania przepisu:
Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.
jak przyrządzić Pomada czekoladowa z kremem angielskim ?
Żółtka utrzeć z cukrem.
Dodać czekoladę i masło rozpuszczone na parze. Wymieszać na gładką masę.
Białka ubić z solą na sztywną pianę.
Połączyć z masą czekoladową.
Przelać do wysmarowanej masłem i posypanej mąką formy.
Piec 30 min w piekarniku nagrzanym temp. l80 stopni C. Wystudzić.
Mleko zagotować z przeciętą wzdłuż laską wanilii. Odstawić na 10 minut, wyjąć wanilię.
Mleko ponownie zagotować, a żółtka utrzeć z cukrem i powoli zalać wrzącym mlekiem i mieszając trzymać na małym ogniu aż do zgęstnienia kremu, nie gotować. Wystudzić.
Ciasto wyjąć z formy, przybrać wiśniami i wiórkami czekoladowymi.
Podawać z kremem.