Przepis na Kluski śląskie nadziewane

Składniki potrzebne do przepisu: Kluski śląskie nadziewane

  • ziemniaki gotowane posiekane 0,5 kg
  • mąka ziemniaczana 4 łyżki
  • >pieczarki drobne 6 szt
  • cebula 1 szt
  • >przyprawa w płynie Knorr 1 łyżeczka
  • sól 1/2 łyżeczki
  • pieprz biały lub czarny 1/9 łyżeczki
  • olej 1 łyżka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
    Czas przygotowania: 15 min.

     

    jak przyrządzić Kluski śląskie nadziewane ?

    Gotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, wkładamy do miseczki wyrównujemy i przekrawamy na krzyż, jedną część wyjmujemy i to miejsce uzupełniamy mąką ziemniaczaną.

    Wszystko dokładnie mieszamy.

    Pieczarki i cebulkę kroimy drobno, smażymy na tłuszczu do wyparowania sosu, pieprzymy dodajemy magii do smaku, odstawiamy do wystygnięcia, przestygnięte drobno siekamy nożem.

    Z ciasta robimy na ręku mały placuszek i napełniamy farszem, dobrze sklejamy,

    Gotujemy w osolonej wodzie około 15 min.

    Podajemy z surówka, mięsem.