Przepis na Kotleciki mięsno pieczarkowe

Składniki potrzebne do przepisu: Kotleciki mięsno pieczarkowe

  • >łopatka mielona 50 dag
  • pieczarki ok 15 szt
  • jajko 1 duża szt
  • bułka tarta ok 3 łyżki
  • rosół 3-4 łyżki
  • cebula 1 szt mniejsza
  • musztarda ok 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • >przyprawa do grilla
  • olej
  • >tarta bułka
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 15 min.
    Czas smażenia: 15 min.

     

    jak przyrządzić Kotleciki mięsno pieczarkowe ?

    Pieczarki jeśli trzeba obrać i pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię i odparować. Oprószyć solą i wystudzić.

    Do mięsa dodać bułkę tartą, rosół, drobno pokrojoną cebulę i pieczarki.

    Wbić jajko i doprawić do smaku.

    Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce i smażyć na oleju na rumiano.