Przepis na Leczo

Składniki potrzebne do przepisu: Leczo

  • papryka czerwona 4 szt
  • papryka żółta 2 szt
  • cebula cukrowa duża 3-4 szt
  • cukinia 1 szt
  • kiełbasa cienka 4 średniej wielkości
  • olej 4 łyżki
  • pomidory 6 szt dużych
  • >papryka w proszku ostra do smaku
  • >leczo fix knorr 2 torebki
  • papryka słodka do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Leczo ?

    Paprykę pokroić w paski, cebule w piórka, podsmażyć na oleju. Cukinie (taką około 60-80 dag) zetrzeć na grubych oczkach tarki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na 4.

    Kiełbasę pokroić w dużą kostkę – podsmażyć na patelni. Wszystko wrzucić do garnka, wymieszać, podlać odrobiną wody tak by lewie pokrywało warzywa. Gotować około 30-40 minut.

    Pod koniec przyprawić fixem leczo (wersja szybka) lub samemu (3 łyżki mąki rozmieszać w małej ilości wody, dodać do leczo, dodać 3 łyżki ostrego ketchupu, doprawić papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem).

    Smacznego