Przepis na Miodowe serduszka w dwóch kolorach dla Walentynek

Składniki potrzebne do przepisu: Miodowe serduszka w dwóch kolorach dla Walentynek

300 g 2/3 szkl lub margaryna 3 łyżki 1 szt 400 g
  • przyprawa do pierników 2 opak
  • 1/2 łyżeczki
  • dżem z dzikiej róży na miodzie lub inny dżem 150 g
  • polewa z mlecznej czekolady 200 g
  • polewa biała 200 g
  • polewa czekoladowa pół gorzka 100 g
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia:
    Czas przygotowania: 1 dni

     

    jak przyrządzić Miodowe serduszka w dwóch kolorach dla Walentynek ?

    Cukier, miód i margarynę podgrzewać, przez cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści.

    Ostudzić, dodać jajko, wymieszać.

    Mąkę wymieszać na stolnicy z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników.

    Masę z miodem połączyć z mąką.

    Zagnieść gładkie ciasto, przykryć, odstawić na 12 godzin w temperaturze pokojowej.

    Ciasto rozwałkowywać partiami na placki grubości 2-3 mm, wyciąć 120 serc wielkości 3 cm.

    Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej połowę serc.

    Na każdym rozsmarować po 1/4 łyżeczki dżemu, przykryć pozostałymi sercami, lekko docisnąć.

    Piec 10-12 minut w temperaturze 180 stopni C. na środkowym poziomic piekarnika.

    Wyjąć, wystudzić.

    Polewy białą i z mlecznej czekolady rozpuścić według przepisu na opakowaniu.

    1/2 serc polać polewą białą, resztę polewą z czekolady.

    Wystudzić.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553