Przepis na Rożki waniliowe

Składniki potrzebne do przepisu: Rożki waniliowe

350 g 250 g 50 g 100 g
  • cukier waniliowy 4 opak
  • 1 szt 100 g 1 szczypta 1 szczypta

     

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia:
    Czas przygotowania: 75 min

     

    jak przyrządzić Rożki waniliowe ?

    Do miski wsypać make wymieszać ją z proszkiem, dodać pokrojone w kawałki masło, mielone orzechy,cukier, 2 torebki cukru waniliowego, sól i jajko.

    Zagnieść na gładkie ciasto zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki.

    Nagrzać piekarnik do 175 stopni. Z ciasta uwałkować wałek o średnicy 1cm, pokroić go na 6 cm kawałki i uformować rożki. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia piec 10-15 minut.

    Wymieszać cukier puder z waniliowym i obtoczyć w nim ciasteczka.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553