Przepis na Udka z patelni z pietruszką

Składniki potrzebne do przepisu: Udka z patelni z pietruszką

  • udka kurczaka (część krótka) 5 szt
  • natka pietruszki 1 pęczek duży
  • cebula 1 szt
  • sól
  • pieprz
  • >przyprawa kuchenna
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 40min.
    Czas przygotowania: 40 min.

     

    jak przyrządzić Udka z patelni z pietruszką ?

    Natkę opłukać i otrzepać z wody. Drobno pokroić. Udka opłukać, wyciąć kość i oprószyć pieprzem i przyprawą kuchenną albo solą.

    Nałożyć pokrojoną natkę pietruszki i zwinąć roladkę, oprószyć solą, spiąć wykałaczką (można obtoczyć w tartej bułce).

    Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki. Można podlać odrobiną wody, dodać grubo pokrojoną cebulę i dusić do miękkości często obracając.

    Na koniec obsmażyć na tłuszczu by skórka była chrupiąca.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553