Przepis na Ziemniaczany farsz do pierogów

Składniki potrzebne do przepisu: Ziemniaczany farsz do pierogów

  • ziemniaki 1,5 kg
  • cebula 3 sztuki
  • olej 2 łyżki
  • przyprawa do dań z ziemniaków (Kamis) wg uznania
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • gałka muszkatołowa do smaku
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
    Czas przygotowania: 30 min.

     

    jak przyrządzić Ziemniaczany farsz do pierogów ?

    Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć cebulę do zrumienienia. Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Wymieszać z cebulą i przyprawą do ziemniaków. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22553