Przepis na Zupa z migdałami i budyniem!

Składniki potrzebne do przepisu: Zupa z migdałami i budyniem!

  • >cukier wanilinowy 1 opakowanie
  • >budyń w proszku waniliowy 2 łyżki
  • płatki migdałowe 150 g
  • mleko 1 litr
  • cukier 1/2 szklanki
  • śmietana 30 % 5 łyżek
  • cynamon 1 szczypta
  •  

    Czas przygotowania przepisu:

    Łączny czas przyrzadzenia: 55min.
    Czas przygotowania: 35 min.
    Czas gotowania: 15 min.
    Czas pieczenia: 5 min.

     

    jak przyrządzić Zupa z migdałami i budyniem! ?

    Płatki migdałowe zrumieniamy na suchej patelni. Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Budyń łączymy ze śmietaną, wlewamy do mleka. Zagotowujemy ciągle mieszając. Dodajemy płatki i cynamon, Podajemy z grzankami z bułki maślanej.

    0/5 (0 Reviews)
    Default image
    admin
    Articles: 22556