Jak przygotować Gnocchi ziemniaczane z masłem szałwiowym?

Przepis: Gnocchi ziemniaczane z masłem szałwiowym

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni

Jak przygotowaćGnocchi ziemniaczane z masłem szałwiowym ?

W niewielkiej ilości wody gotować ziemniaki w łupinach oko. 30 minut.

Ziemniaki po ugotowani obrać z łupin i przypuścić przez praskę. Dodać mąkę i zagnieść na gładkie ciasto. Z ciasta uformować wałki grubości palca.

Pokroić je na kawałki wielkości orzecha laskowego. Kawałki ciasta lekko rozpłaszczać widelcem. Gnocchi wrzucać na wrzącą osoloną wodę. Gotować ok. 5 minut.

Wyjmować je łyżką cedzakową. Listki szałwii obsmażyć na maśle i obtoczyć w tym gnocchi. Doprawić solą i pieprzem.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556