Jak przyrządzić Placki z buraczków, twarogu i jabłek?

Przepis: Placki z buraczków, twarogu i jabłek

Ile porcji: 11

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 100 min.

Jak przyrządzić Placki z buraczków, twarogu i jabłek?

Buraki ugotować, obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn o małych otworach. Twaróg i kilka łyżek mleka utrzeć na jednolitą masę. Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Jajko ubić z mlekiem rozcieńczonym wodą oraz z cukrem i solą, stopniowo dodając przesianą mąkę, a potem wymieszać z twarogiem, buraczkami i jabłkiem. Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką niewielkie placuszki i smażyć z obu stron. Podawać ze stopionym masłem i śmietaną.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553