Jak przyrządzić Sznycle z jajka?

Przepis: Sznycle z jajka

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Jak przyrządzić Sznycle z jajka?

Kajzerki namocz i odciśnij. Natkę opłucz, osusz i posiekaj. Seler i posiekaną cebulę uduś na maśle. Jajka na twardo obierz i rozgnieć widelcem albo zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W misce wymieszaj rozdrobnione jajka, odciśnięte bułki, uduszony seler i cebulę. Dodaj roztrzepane surowe jajko i posiekaną natkę. Przypraw do smaku solą, pieprzem i papryką, wymieszaj dokładnie na jednolitą masę. Uformuj z niej 8 dużych płaskich sznycli. Każdy obtocz dokładnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej, usmaż sznycle z obu stron na chrupiąco.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22553