Jak przygotować Kluski śląskie jak u mamy?

Przepis: Kluski śląskie jak u mamy

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 35min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas gotowania: 35 min.

Jak przygotowaćKluski śląskie jak u mamy ?

Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonym wrzątku. Następnie odcedzamy, ugniatamy na pure i zostawiamy do wystudzenia.

Dzielimy na 4 porcje, jedną wyciągamy, w to miejsce wsypujemy taką samą ilość mąki ziemniaczanej, wbijamy jajko, dajemy z powrotem wyjęte ziemniaki i zagniatamy.

Z masy formujemy kluski, palcem robimy na środku dziurkę.

Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3-4 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556