Przepis: Ciasto francuskie z pieczarkami
Ile porcji: 11
Łączny czas przyrzadzenia: 1dni
Czas przygotowania: 1 dni
Jak przygotowaćCiasto francuskie z pieczarkami ?
Pokroić pieczarki w plasterki.
Na patelni rozgrzać troszkę oleju i 1 ząbek czosnku, dodać pieczarki, smażyć,posolić zaczekać aż puszczą swoją wodę i ona wyparuje, podlać troszeczkę wodą i dusić ich do miękkości.
Wyrzucić czosnek, dodać sos besciamel (tylko ten z mlekiem i bez jajek jest wstawiony w sosach), sery pokrojone w kostkę, parmezan starty i pietruszkę. Wymieszać dobrze.
Rozłożyć ciasto francuskie, wyłożyć nim blaszkę (zostawcie papier przy cieście), ponakłuwajcie dobrze widelcem, wyłóżcie farsz i przykryjcie drugim ciastem. Połączcie boki, zawijając je i dekorując resztkami ciasta. Ponakłuwać i wierzch dobrze widelcem. Piec w piekarniku 180° przez około 30 minut.