Jak przygotować Ervilhas com ovos escalfados?

Przepis: Ervilhas com ovos escalfados

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas smażenia: 15 min.

Jak przygotowaćErvilhas com ovos escalfados ?

Kiełbasę i bekon kroję w kostkę – podsmażam delikatnie na oliwie z oliwek. Cebulę i czosnek kroję w kostkę – dodaję do podsmażonej kiełbasy. Dodaję również liście laurowe i posiekaną natkę pietruszki. Dalej podsmażam. Dodaję pomidory i podsmażam przez kilka minut. Dodaję wodę i kostki rosołowe. Dodaję trochę soli do smaku. Dodaję groszek. Woda powinna pokrywać zawartość garnka. Doprowadzam do wrzenia. Dodaję trochę cukru, by zniwelować kwaśny smak pomidorów. Formuję małe dołki, w które wbijam jajka, jedno jajko na osobę. Pozostawiam na gazie pod przykryciem, do momentu ścięcia się białka.

0/5 (0 Reviews)
Default image
admin
Articles: 22556